English (United Kingdom)
You are here: Home
Petak, 19 Tra 2024
Turistički portal grada Mostara
Filter:

Restoran MM

Adresa : Mostarskog Bataljona 11, Mostar
Telefon : + 387 (0)36 558 900
Fax : + 387 (0)36 558 903
Web :  www.restoran-mm.com
      

Restoran - Pizzeria MEGI

Adresa : Kralja Tomislava 29 , Mostar
Telefon : + 387 (0)36 321 911
      

Restoran KARTING KLUB

Adresa : Vukovarska b.b., Mostar
Telefon : + 387 (0)36 326 456
@ Email :  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Web :  www.kartingklub.ba
      

Restoran MANĐARIA

Adresa : Kneza Domagoja b.b.,Mostar
Telefon : +387 (0)36 327 373
@ Email :  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Web :  www.mandjaria.com
      


Stranica 2 od 3

Traži

Gastro

Okusi tradicije

Okusi tradicije

Bosanskohercegovačku tradicionalnu kuhinju karakteriziraju balkanski specijaliteti, koji ujedinjuju oku...

Vina, rakije i likeri

Vina, rakije i likeri

Hercegovina se može pohvaliti dugom tradicijom uzgoja vinove loze koji potiče još iz ilirskog doba. Vru...

Specijaliteti od mesa

Specijaliteti od mesa

Važno je napomenuti da se u ovom regionu, najveći broj domaćih životinja (perad, krave, ovce, itd) hran...

Izložba Tipičnih Sireva

Izložba Tipičnih Sireva

Centar za kulturu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru, svake godine ugosti Izložbu tipičnih sireva, koju or...

Enogastronomija

Enogastronomija

Teritorij Hercegovine, najjužnijeg dijela Bosne i Hercegovine, posjeduje historijske, prirodne i klimat...

Tradicionalna jela

Baklava

Baklava

Brašno se prosije, doda jaje bjelanjca, pavlaka, malo vode i umijesi mekano tijesto koje se podjeli na ...

Japrak

Japrak

Listove raštike treba očistiti i potopiti u vrelu posoljenu vodu, zatim ih izvaditi i staviti u hladnu ...

Pura ili Palenta

Pura ili Palenta

U šerpu stavite 1 l vode, ulje i sol.Kad voda prokuha umiješati kukuruzno brašno drvenom kašikom. Po že...

Izljevača (uzljevača, Prijesna…

Izljevača (uzljevača, Prijesnac)

Sastojci za Izljevaču su: voda, brašno, krumpir i sol.U posudu se ulije voda u koju se doda brašno po p...

Uštipci

Uštipci

Pomiješajte u jednoj posudi brašno i prašak za pecivo. U drugu posudu stavite sve ostale sastojke i mik...

Janjetina ispod sača (peke)

Janjetina ispod sača (peke)

Meso operemo i natrljamo solju, paprom, stavimo u posudu, prelijemo maslinovim uljem i vinom, a sa stra...

Punjeni listovi vinove loze

Punjeni listovi vinove loze

Punjeni listovi vinove loze (Jalan sarma ili Sarma u lozi) Evo jednog recepta tipične hercegovačke dom...

Turističke informacije

Baner